FAQ - Veelgestelde vragen

Wat is een escape room?
Een escape room is een ruimte die je binnen gaat waarin je verschillende puzzels moet oplossen om sloten te openen. Je verzamelt hints, clues en codes om uiteindelijk weer te kunnen ontsnappen en de uitgang die op slot zat weer te kunnen openen. Een escape room is op tijd, je probeert binnen een uur te ontsnappen met je team. De tijdsdruk in combinatie met puzzelen, benodigde creativiteit en samenwerken maakt het een geliefde activiteit voor collega’s en vriendengroepen door heel Nederland. Nieuwsgierig naar meer? Er zijn online ontzettend veel tips & tricks te vinden voor het kunnen voltooien van een escape room.

Wat is een online escape room?
De online escape room is een virtuele versie van de escape room. Je gaat een digitale kamer binnen. Deze digitale kamer krijg je te zien op je scherm in je browser. Je verzamelt nu geen informatie door te zoeken met je handen, maar door te klikken op afbeeldingen in je browser. Je team van collega’s of vrienden zie je nu niet fysiek staan, maar je hoort ze praten via het videobelplatform en je wisselt informatie met elkaar uit via de audio & de groepschat. Het is niet alleen een goede oefening voor digitaal samenwerken die je spelenderwijs doet, maar ook vooral een gezellige en spannende belevenis. Je speelt deze escape room in groepen van ong. 5 personen. Wanneer er meerdere interne teams meedoen krijg je ook nog een intern competitie gevoel. Welk team zal het snelst kunnen ontsnappen?

Wat is het thema van deze online escape room?
Meestal hebben escape rooms een thema of verhaal dat ze vertellen. Het geeft meer diepgang en kleur aan de puzzles en maakt het een completere belevenis. Op dit moment is er keuze uit twee thema’s: het eerste thema is escapingglobalwarming.nl. Dit is een escape room over de opwarming van de aarde en klimaatverandering. Voor meer informatie over het thema en het verhaal kun je naar de website gaan. Het tweede thema is escapingconspiracies.nl. Het verhaal van de tweede escape room gaat over complottheorieën. Voor het volledige verhaal over het thema kun je naar de individuele website homepages gaan. 

Hoe gaan we videobellen?
Wij kunnen een videobelplatform faciliteren voor de deelnemers. We maken dan gebruik van google meet. Wanneer jullie voorkeur hebben voor een ander videoplatform waar jullie al mee werken kunnen jullie dit aangeven bij jullie reservering. 

Kunnen we de escape room spelen met een grote groep?
Groot is relatief, we hebben tot nu toe nog geen ‘nee’ hoeven verkopen. We delen grotere teams op in groepen van 5 personen, die tegelijkertijd kunnen spelen. Op die manier ontstaat er een leuke gezamenlijke herinnering, een gezellig competitie gevoel tussen de groepen en kan iedereen ook echt meedoen. 

Wat zijn de kosten?
Na het invullen van het aanmeldformulier sturen we de prijslijst, zodat u altijd het meest actuele prijsoverzicht heeft.

Staat je vraag er niet tussen?
Stuur ons gerust een mail.

Online escape room dienst beëindigd tot nader order. Dit ivm versoepelde corona maatregelen. Wil je op de hoogte gehouden worden van nieuwe boekingsmogelijkheden of toekomstige soortgelijke online events? Klik op 'notify me':